Antena 3 CNN Actualitate Pompierii chemaţi să o salveze au omorât în bătaie o vidră (VIDEO)

Pompierii chemaţi să o salveze au omorât în bătaie o vidră (VIDEO)

Pompierii chemaţi să o salveze au omorât în bătaie o vidră <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Ian 2008   •   18:32

Nu a pus nimănui viaţa în pericol şi, cu toate astea, au bătut-o cu lopeţile, până au omorât-o. Vorbim de oameni plătiţi să salveze vieţi, dar care, în timpul serviciului, aleg să fie brute, cu animale, care nu se pot proteja. Câţiva pompieri chemaţi să salveze o vidră care se ascunsese într-un seif dezafectat au preferat să ucidă din bătaie animalul, protejat prin lege.

Oamenii care au zărit animalul, au sunat, iniţial, la 112. Aplelul a fost deviat către unitatea de pompieri, care au vrut, în primă fază să pasese problema primăriei sau grădinii zoologice. Nu le-a ieşit, aşa că au venit după o jumătate de oră, la complexul cu pricina, înarmaţi cu două lopeţi, să salveze animalul. În câteva minute, l-au omorât. Vidra a fost chinuită în faţa oamenilor care-i chemase pe pompieri să o salveze. Mai întâi au bătut-o, au filmat-o şi, când totuşi mai respira, i-au aplicat lovitura cauzatoare de moarte.

Ce n-au ştiut pompierii ucigaşi e că, în România, legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului, ocroteşte animalul pe care tocmai îl chinuiseră până la moarte. Vidra, ca şi ursul, zimbrul sau nurca sunt animale interzise de la vânătoare iar fapte precum urmărirea, hăituirea, rănirea, capturarea sau uciderea lor pot atrage rigorile legii. Pe de altă parte, braconajul se pesepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă.

POMPIERII AU UCIS CU CRUZIME O VIDRĂ PE CARE VENISERĂ SĂ O SALVEZE

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close