Antena 3 CNN Actualitate Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia, pentru a treia zi. Se luptă cu focul în ture de câte şase ore!

Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia, pentru a treia zi. Se luptă cu focul în ture de câte şase ore!

Pompierii români intervin marți pentru a treia zi la stingerea incendiilor din zona Spathari, insula Evia, Grecia. Aceștia acționează în zonă cu șase mașini de stingere, două cisterne și o dronă.

Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia, pentru a treia zi.  Se luptă cu focul în ture de câte şase ore!
de Dana Musceleanu    |    10 Aug 2021   •   09:19

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), șase pompieri vor avea marți misiunea, la fel ca zilele trecute, de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Încă de la sosirea pompierilor români în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere, notează Mediafax.

O situație deosebită a fost întâlnită ieri seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt. Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei.

În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Conform reprezentanţilor IGSU, având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

Pompierii români, lăudați și comparați cu extratereștrii după prima intervenție într-una dintre cele mai afectate zone din Grecia 

Intervenția românilor i-a impresionat atât pe rezidenți, cât şi pe jurnaliștii locali. Într-un articol intitulat "Pompierii români sunt de pe altă planetă", jurnaliștii greci au menționat "viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive uimitoare" ale românilor. 

Misiune extremă pe insula Evia, unde acționează pompierii români. "Focul nu trebuie să ajungă la pădure!"

În timp ce majoritatea focarelor care au devastat Grecia în ultimele două săptămâni au fost aduse sub control sau lichidate, cel din insula Evia, a doua cea mai mare din Grecia, continuă să producă scene de coșmar și să-i pună pe salvatori la grea încercare.

×
Subiecte în articol: Grecia Evia pompieri
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close