Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de furtuni: Acoperișuri luate de vânt, gospodării inundate, copaci rupți și trenuri blocate

Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de furtuni: Acoperișuri luate de vânt, gospodării inundate, copaci rupți și trenuri blocate

Ploile torențiale și vijeliile au provocat pagube majore în nouă județe din România

Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de furtuni: Acoperișuri luate de vânt, gospodării inundate, copaci rupți și trenuri blocate
Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de Codul roșu de furtuni: Acoperișuri luate de vânt, gospodării inundate, copaci rupți și trenuri blocate
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   23:20

Fenomenele meteo au produs, luni, pagube în 32 localități din nouă județe, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acestea s-au aflat sub avertizare Cod roșu de vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, averse torențiale și grindină de medii și mari dimensiuni.

Potrivit informaţiilor comunicate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru gestionarea cu eficienţă a fenomenelor prognozate au fost activate grupele operative în 21 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş şi Vâlcea).

„În intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 32 localități din 9 județe (Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sălaj, Suceava şi Timiş), zone în care colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 2 beciuri, 3 curți, 2 străzi, precum și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 2 imobile, 39 copaci și 5 stâlpi căzuți, fiind avariate 2 case, 2 blocuri de locuințe și 8 autovehicule”, potrivit unui comunicat de presă.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini surprinse după furtunile de luni, 10 iunie 2024:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform pompierilor, circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil pe drumul național DN 68 A în județul Timiș, iar intervenția promptă autorităților a contribuit la remedierea situației și reluarea traficului pe tronsonul de drum afectat. 

De asemenea, din cauza condițiilor nefavorabile, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie secundară, între localitățile Lugoj și Boldur, în județul Timiș, din cauza unui copac căzut pe linia de contact.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 2 localități din județul Harghita, însă la acest moment situația este remediată.

„Important de menționat este că nu au fost persoane rănite sau pagube materiale însemnate. La acest moment, trenul de călători care circulă pe ruta Sibiu- Timișoara a rămas blocat pe șine, între localitățile Margina și Holdea, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată. Angajații de la regionala căi ferate acționează pentru degajarea arborilor. Nu sunt raportate persoane care să necesite asistență medicală”, se menționează în finalul comunicatului.

Acoperişuri luate de vânt în Deva şi Brad

Mai multe acoperişuri au fost luate de vânt şi au căzut pe carosabil sau pe trotuare în urma unei vijelii care s-a produs luni după-amiază în municipiul Deva, alţi copaci prăbuşindu-se la pământ din cauza vântului puternic în localităţile Brad, Bătrâna şi Câmpuri Surduc, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Populaţia din Deva a fost avertizată de instabilitatea accentuată a vremii - Cod Roşu de vijelie, prin mesaj RO-ALERT.

"Situaţiile de urgenţă gestionate de echipajele de pompieri au constat în îndepărtarea acoperişurilor căzute pe carosabil şi pe trotuare (municipiul Deva), înlăturarea arborilor care, din cauza vântului puternic, s-au rupt şi au căzut pe autoturisme şi pe partea carosabilă (Deva, Brad, Bătrâna şi Câmpuri Surduc)", a transmis ISU Hunedoara.

Un acoperiş a fost luat de vântul puternic de pe un bloc de locuinţe şi a căzut peste o staţie de carburanţi din Deva.

Pompierii militari intervin în localităţile afectate de vijelie şi degajează resturile de acoperişuri sau copacii căzuţi la pământ.

Judeţul Hunedoara s-a aflat luni după-amiază, până la ora 20,00, sub avertizare meteo de Cod Roşu, fiind prognozate vijelii puternice cu rafale de 90 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, local averse torenţiale peste 35 l/mp. 

Copaci căzuți pe mașini în Pitești. Un brad a avariat o conductă de gaze

Un brad rupt a avariat o conductă de gaze, iar mai mulți copaci au căzut pe autoturisme în municipiul Pitești, anunță ISU Argeș.

„Brad căzut conducătorii de electricitate și o conductă stradală de gaze din municipiul Pitești, strada George Coșbuc, în zona barierei. Nu sunt persoane rănite. Conducta de gaze a fost avariată, însă colegii noștri au oprit alimentarea cu gaze pe aceasta. Se asigură măsurile specifice de prevenire ale incendiilor până la sosirea echipajelor specializate ale distribuitorilor de electricitate și gaze”, anunță ISU Argeș.

De asemenea, cinci copaci sau crengi au căzut pe autoturisme. 

„Sesizare de copac căzut pe un autoturism în municipiul Pitești, strada Gârlei. Se deplasează pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de intervenție.

Alte patru cazuri în care copaci sau crengi au căzut pe autoturisme au fost semnalate pe străzile Ion Agârbiceanu, Paltinului și Constantin Dobrogeanu Gherea, iar pe strada Iancu de Hunedoara un copac a căzut lângă o parcare. Echipajele de pompieri sunt în teren și lucrează pentru îndepărtarea efectelor negative”, se arată în finalul informării.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close