Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii vor primi despăgubiri în cazul accidentelor survenite în timpul serviciului

Poliţiştii vor primi despăgubiri în cazul accidentelor survenite în timpul serviciului

Poliţiştii vor primi despăgubiri în cazul accidentelor survenite în timpul serviciului
10 Sep 2008   •   18:04

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a transmis miercuri într-un comunicat de presă aprobarea unei Hotărâri de Guvern care "are ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea nivelului de protecţie şi siguranţă pentru poliţistul aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu".

În ultima vreme s-au înmulţit cazurile în care poliţiştii în exerciţiul funcţiunii sunt atacaţi, agresaţi şi răniţi de infractori. În 2007, au fost înregistrate 6 cazuri de deces în timpul şi din cauza îndeplinirii serviciului în poliţie şi 2 cazuri de invaliditate de gradul II. În 2006, au fost înregistrate 14 cazuri de deces, un caz de invaliditate de gradul III, şase de invaliditate de gradul II şi un caz de invaliditate de gradul I.

Pentru acei poliţişti răniţi în timpul exercitării atribuţiilor legale, despăgubirile vor acoperi cheltuielile legate de tratamentul de recuperare.

În cazurile de invaliditate survenite ca urmare a exercitării atribuţiunilor de serviciu, acestea vor fi plătite din bugetul MIRA, după cum urmează: 6.000 de euro pentru invaliditate de gradul III; 8.000 de euro pentru invaliditate de gradul II; 10.000 de euro pentru invaliditate de gradul I.

Familia poliţistului decedat ca urmare a exercitării atribuţiunilor de serviciu primeşte un sprijin special în valoare de 20.000 de euro, fără a exclude celelalte drepturi stabilite prin lege.

Legea despăgubirilor pentru poliţiştii în serviciu va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009. Despăgubirile se vor regulariza trimestrial din fondul pe care MIRA îl are la dispoziţie pentru cheltuielile de personal, se arată în comunicatul Mediafax.

Sursa foto: politiaromana.ro

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close