Agentul sub acoperire şi-a jucat perfect rolul. A înscenat totul în cele mai mici detalii pentru a putea atrage atenţia poliţiştilor din Oneşti. În momentul în care a fost oprit, avea o alcoolemie de 0,79 la mie. De două ori limita dosarului penal.
A fost condus la recoltare după care a fost condus la sediul poliţiei municipiului Oneşti, în vederea întocmirii primelor acte premergătoare care se fac în astfel de cazuri.
Până în acel moment, totul decursese conform planului. Ofiţerului i-au fost recoltate probe biologice şi dus la secţie. Doar că, ceea ce trebuia să fie doar o formalitatea s-a transformat într-un coşmar pentru ofiţerul DGA. Poliţiştii s-au transformat în torţionari.
La IPJ Bacău nu a fost depusă nici o plângere din care să rezulte că o persoană ar fi fost agresată de agenţii de poliţie.
Nu şi-a abandonat însă misiunea. A doua zi a reuşit să-i organizeze un flagrant angajatei IML care pretindea că poate măslui rezultatele probelor biologice. Totul, bineînţeles, contra-cost.
Momentan, se efectuează cercetări faţă de un angajat al cabinetului de medicină legală Oneşti, sub acuzaţia de comitere a infracţiunilor de trafic de influenţă, instigare neurmată de instigare la dare de mită si favorizarea infractorului.
Procurorii s-au autosesizat, iar poliţiştii care l-au lovit pe agentul sub acoperire sunt cercetaţi. Riscă să-şi piardă slujba, dar şi până la 7 ani de puşcărie.