Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii comunitari din Mureş sunt depresivi

Poliţiştii comunitari din Mureş sunt depresivi

Poliţiştii comunitari din Mureş sunt depresivi
11 Iul 2007   •   14:23

Prima testare psihologică a poliţiştilor comunitari din Mureş demonstrează că aceştia sunt depresivi. Cel puţin asta reiese din testul la care au fost supuşi 70 % dintre ei. Directorul Poliţiei Comunitare a luat deja măsuri - a angajat un psiholog care să rezolve problema. Directorul Poliţiei Comunitare a declarat că depresiile angajaţilor lui sunt cauzate în primul rând de munca stresantă pe care o au zilnic, mai ales că se confruntă cu fel şi fel de oameni, mulţi dintre ei nu tocmai binevoitori.

Directorul mai spune că nu are de ce să-şi facă griji şi crede că rezulatele testelor au fost afectate şi de emoţiile poliţiştilor aflaţi la prima testare de acest fel, la care se adaugă şi în prezenţa psihologilor.

Poliţiştii comunitari din Târgu Mureş recunosc faptul că au o muncă streasntă şi câteodată sunt influenţaţi de comportamentul oamenilor, dar sunt persoane integre pe care trebuie să ne bazam. ?Avem o muncă destul de stresantă şi pe parcursul efectuării traseului avem de a face cu tot felul de oameni care pot să spun ca au tot felul de intenţii ... uneori ne pierdem şi noi firea?, spune unul dintre poliţişti.

Psihologul instituţiei susţine că rezultatele primului test sunt doar orientative. ?S-a facut o testare pană acum şi nu toţi din cei 70% au probleme de depresie, sunt doar o parte dintre ei care depăşesc o cotă mică peste limita normală de depresie?, a declarat psihologul. Acesta îi va mai chema pe poliţistii comunitari şi la alte teste, iar cei care nu vor trece, vor fi consiliaţi mai atent.

În Târgu Mureş patrulează zilnic aproximativ 250 de poliţişti comunitari, iar dintre aceştia doar 160 au fost testaţi psihologic. Restul vor ajunge în faţa psihologului în perioada următoare.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close