Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii au ieşit în stradă să ceară demisia conducerii IGPR. Sunt nemulțumiți de noile condiții de muncă impuse

Poliţiştii au ieşit în stradă să ceară demisia conducerii IGPR. Sunt nemulțumiți de noile condiții de muncă impuse

politisti
Zeci de ofițeri de poliție au ieșit în stradă. Sursa foto: captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2024   •   00:53

Zeci de ofițeri de poliție au ieșit în stradă să ceară demisia conducerii Poliției Române. În fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, protestatarii au folosit vuvuzele și fluiere pentru a-și face auzite nemulțumirile legate de reorganizarea Inspectoratului și de noile condiții de muncă impuse.

Cu mesaje dure afișate pe pancarte, cel puțin 50 de polițiști s-au adunat în fața sediului IPJ Constanța. Revolta lor este alimentată de programul de lucru, lipsa mașinilor de poliție performante și distanțele prea lungi de patrulare.

O altă problemă ridicată de sindicaliști este legată de mutările care se fac de la o structură la alta. Mai exact, lucrătorii din cadrul departamentului de transport maritim sunt planificați să desfășoare activități la subunitățile de transport feroviar și invers cu toate că au un specific de muncă diferit.

Poliţiştii au organizat un protest în faţa sediului IPJ Constanţa

La miting au participat și ofițeri din București, Călărași și Ilfov, care au venit să îi sprijine pe colegii de la malul mării. Zgomotul făcut de vuvuzelele sindicaliștilor l-a scos rapid din birou pe comandantul IPJ Constanța.

„Mesajul nostru este că nu ne dorim altceva decât să ne facem treaba ca la carte cu toții. Să contribuim cu toții pentru asigurarea unui serviciu polițienesc de cea mai bună calitate. Vă asigur că toate analizele care au fost efectuate pentru punerea în aplicare a acestui proiect au fost făcute în sensul eficientizării muncii noastre și știți că sunt unii supărați în momentul în care îi scoţi din starea lor de confort”, a spus Dumitru Bîltag, comandantul IPJ Constanța.

Este pentru a treia oară de la începutul acestui an când polițiștii protestează din cauza modului în care este reorganizat Inspectoratul.

Decizia schimbărilor a fost luată de ministrul Cătălin Predoiu, după accidentul din localitatea 2 Mai.

×
Subiecte în articol: politisti protest demisie IGPR
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close