Antena 3 CNN Actualitate Atenție, șoferi! Și mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de autorități | Ce trebuie să facă proprietarii

Atenție, șoferi! Și mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de autorități | Ce trebuie să facă proprietarii

Polițiștii vor putea stabili ridicarea unui autoturism parcat regulamentar, indiferent că este vorba despre agenții de la Rutieră sau Locală.

Mediafax Foto / Alexandra Pandrea / Hepta platforma masina ridicata
Atenție, șoferi! Și mașinile parcate regulamentar ar putea fi ridicate de autorități Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea / Hepta
de Laura Dinu    |    14 Oct 2023   •   06:00

Este vorba despre un proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit căruia un autovehicul parcat regulamentar va putea fi relocat, la cererea poliției, în cazul în care în zonă se desfășoară lucrări sau dacă este nevoie de eliberarea zonei pentru intervenția serviciilor de urgență.  

În acest caz, proprietarul nu va fi nevoit să plătească cheltuielile pentru ridicarea și transportul acestuia. 

În acest moment, legislația rutieră stabilește reguli doar pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar.  

Concret, vehiculele staționate regulamentar pe drumurile publice vor putea fi relocate în situațiile în care este necesară protejarea interesului public general. 

Polițiștii de la Rutieră sau, în anumite cazuri, cei locali, vor putea dispune relocarea vehiculelor staționate regulamentar, atunci când această măsură este necesară pentru a permite: 

  • efectuarea unor lucrări sau prestarea unor servicii publice de interes național sau local; 
  • intervenția serviciilor de urgență în vederea prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre; 
  • instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică. 

Măsura relocării unui vehicul se va stabili fie din oficiu, fie la solicitarea administrației publice locale, administratorului drumului public sau a instituțiilor care intervin în cazul unor accidente, calamități sau dezastre (pompieri, ambulanță etc.). 

Proprietarul va fi informat despre locul unde vehiculul a fost mutat

Vehiculele ridicate în aceste situații se vor reloca în spații cu destinația de parcare ori în locuri special amenajate pentru depozitarea vehiculelor ridicate ca urmare a staționării neregulamentare, aflate pe raza aceleiași unități administrativ teritoriale. 

În situația relocării unui vehicul, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul, parcarea ori depozitarea acestuia va fi suportată de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public. În orice caz, proprietarul vehiculului relocat nu va trebui să plătească nimic la relocarea mașinii, scrie avocatnet.ro

Potrivit ordonanței, proprietarul sau deținătorul autovehicului va fi informat despre locul unde vehiculul a fost relocat de către administrația publică locală sau administratorul drumului public. 

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de OUG trebuie adoptat de către Executiv și publicat în Monitorul Oficial. 

×
Subiecte în articol: ridicare mașini
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close