Antena 3 CNN Actualitate Politicienii şi suspendarea preşedintelui

Politicienii şi suspendarea preşedintelui

Politicienii şi suspendarea preşedintelui
19 Apr 2007   •   16:54

Imediat după vot, pe holurile Parlamentului politicienii au comentat la cald consecinţele votului. Pentru preşedintele Camerei Deputaţilor este o soluţie dată unei situaţii proaste, în schimb un apropiat al lui Traian Băsescu, fostul său consilier şi actual preşedinte al PLD, Theodor Stolojan, crede că parlamentarii au adopat o soluţie anti-românească.

Democratul Cristian Rădulescu a susţinut că rezultatul votului de azi nici nu contează. Contează că după ce Curtea Constituţională a avizat negativ proiectul de suspendare, acesta a fost dus mai departe de iniţiatori. ?Asta face să avem un precedent. Orice preşedinte de acum încolo poate fi şantajat cu suspendarea de către orice coaliţie care se formează pe moment pe orice chestiune?.

Cristian Rădulescu a vorbit şi despre anumite ?mişcări?: schimbarea procurorului general, o lege ANI fără fond, schimbarea legii de organizare a CSM şi poate şi schimbarea Constituţiei în sensul transferării multor atribuţii de la preşedinte la Parlament. Electoratul nu va câştiga din această măsură, a conchis Rădulescu.

Emil Boc - Partidul Democrat a ieşit cu un atac dur la adresa celor care au susţinut votul de azi din Parlament. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PD Emil Boc a declarat că votul de suspendare reprezintă un atac la adresa democraţiei. ?Ziua de azi e o zi neagră pentru democraţia din România?. Emil Boc a acuzat existenţa unei coaliţii politice bazate pe interese de afaceri care a înfrânt prin decizia de azi Constituţia şi voinţa poporului.

Coaliţia PNL-PSD a demonstrat că negocierile politice sunt mai puternice decât alegerile şi că voinţa unor politicieni şi a unor oameni de afaceri sunt mai puternice decât voinţa poporului, a declarat Emil Boc.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close