Antena 3 CNN›Actualitate›
Politicienii români îşi ţin copiii departe de sistemul de învăţământ românesc
Politicienii români îşi ţin copiii departe de sistemul de învăţământ românesc
1 minut de cititPublicat la 12:39 09 Iul 2011Modificat la 12:39 09 Iul 2011
Foto: fas.harvard.edu
Politicienii îşi ţin copiii departe de sistemul de învăţămînt romînesc. Pînă să schimbe ceva, jumătate dintre miniştri şi un sfert dintre parlamentari şi-au trimis copiii departe, la studii. Unii, încă de la liceu, alţii, doar pentru facultate şi master. Şi nu regretă nimic, o spun chiar ei. Nici măcar sumele uriaşe cheltuite pentru taxe.
Universitatea De Paul este una cu tradiţie, în Statele Unite. Nu e printre cele de top, dar, şi studiile sunt mai ieftine, faţă de Harvard şi Yale, de exemplu.
I s-a "potrivit" şi lui Honorius Prigoană. După ce cu greu şi-a convins tatăl să-l lase să plece în lume. S-au înţeles şi despre cum îi va înapoia banii cheltuiţi pentru studii. Şcoala de peste hotare a meritat toţi banii, spune Honorius Prigoană.
Mai aproape, în Marea Britanie, Cambridge şcoleşte de 800 de ani încoace cele mai mari personalităţi din lume. Senatorul PSD, Gabriel Mutu îşi vede băiatul acolo. E în clasa a şasea şi deja i-a ales o şcoală privată.
Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, şi-a ţinut copiii departe de sistemul de învăţământ românesc şi de presă .
Aşa că Andrei Năstase a absolvit la o universitate din Italia, unde un an de studii costă aproape 20 de mii de euro. Fiul cel mic învaţă la un liceu din Elveţia, al patrulea cel mai scump din lume. Un an de şcoală acolo costă 45 de mii de euro.
O avere cheltuieşte şi senatorul Mircea Andrei pe educaţia fiului. Un an în cel mai exclusivist liceu din Elveţia îl costă pe democrat-liberal peste 60.000 de euro.