Un telefon de la un coleg care se ocupa de plângerea soţiei lui Gheorghe Vlădan pare să fi declanşat masacrul de la coafor. La ora 14, în ziua atacului, poliţistul de la secţia 14 l-a sunat pe Vlădan şi i-a povestit ce acuzaţii i se aduc. Câteva minute mai târziu, atacatorul ajungea la coafor. A revenit după 3 ore şi a împuşcat 8 oameni. Cum încearcă poliţia să se spele pe mâini? Vlădan era un simplu şofer.
Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa: "Acest criminal nu a fost niciodată politist. Nu a avut de-a face cu poliţia română. Acest individ este un simplu şofer, nu este poliţist."
Poliţia se dezice, acum, de cel care, în acte era, totuşi, AGENTUL-ŞEF Gheorge Vlădan. Prea târziu! Mai ales că oamenii legii au primit un preaviz pentru crima lui. Pe 1 martie, Felicia Vlădan şi avocata ei au depus o plângere la secţia de poliţie 14.
Era cea de-a 14-a plângere penală pentru violenţă şi ameninţări din dosarul lui Gheorge Vlădan. 11 dintre reclamaţii au fost soluţionate în favoarea lui. Trei sunt încă în lucru.
Deşi a fost înregistrată joi, solicitarea a ajuns abia vineri pe masa şefului de secţie, care a desemnat un agent să rezolve cazul. Poliţistul îl cunoştea bine pe reclamat.
Luni, la ora 14.00, agentul de la secţia 14 care se ocupa de dosarul Feliciei Vlădan l-a sunat pe soţul ei şi i-a spus că trebuie să se prezinte la poliţie. Dar nu s-a oprit aici. I-a spus bărbatului şi ce conţinea plângerea femeii. Vlădan nu s-a mai prezentat la secţie. S-a dus direct la coaforul din Dorobanţi unde lucra femeia.
Fiul Feliciei Vlădan va fi parte civilă într-un proces intentat Ministerului de interne. Avocatul mamei lui a preluat cazul şi vrea să obţină daune materiale şi morale. Între timp, 4 poliţişti de la secţia 14 din Bucureşti au dat azi declaraţii la Poliţia Capitalei.
Sancţiunile pentru poliţiştii care s-au ocupat de plângerea Feliciei Vlădan pot să pornească de la o simplă mustrare şi pot ajunge la destituire.