Antena 3 CNN Actualitate Plasa în care vor cădea mulți clienți în momentul în care își vor încheia o nouă poliță RCA: ”Preţurile vor sări în sus!”

Plasa în care vor cădea mulți clienți în momentul în care își vor încheia o nouă poliță RCA: ”Preţurile vor sări în sus!”

Piața de asigurări se clatină după ce compania Euroins a intrat în faliment. Iar mulți clienți pot cădea în plasă, fără să vrea, în momentul în care își vor încheia o altă poliță sau când plafonarea va expira.

asigurare rca
Plasa în care vor cădea mulți clienți în momentul în care își vor încheia o nouă poliță RCA: ”Preţurile vor sări în sus!” Sursa foto: asigurare-rca.ro
de Laura Dinu    |    13 Iun 2023   •   07:01

Este vorba, în principal, pe clienții care aleg cu precădere cel mai mic preț de pe piață.

”Clientul de RCA cumpără la prețul cel mai mic. S-ar putea ca anumite companii, pe anumite segmente, să primească mai multe poliţe decât şi-ar dori. Şi atunci trebuie să vină cu capital”, explică Sergiu Costache, expert asigurări, potrivit observatornews.ro.

Compania poate prelua, astfel, prea mulți clienți, pentru care nu va avea bani îndeajuns pentru despăgubiri. În acest moment, șapte firme de asigurări au rămas pe piața din România. 

Deși autoritățile promiteau, încă din luna martie, că CEC Bank, companie deținută de statul român, ar urma să intre pe piața de asigurări, acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată. 

Între timp, transportatorii se tem că prețurile vor ar putea exploda începând din luna octombrie, când plafonarea va expira. 

”Prețurile vor sări în sus. Peste 50%. Toate aceste probleme ale noastre se vor revărsa asupra viitorului Guvern”, explică și Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

 

 

×
Subiecte în articol: asigurare RCA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close