Elena Udrea şi Gheorghe Scripcaru au desfăcut o sticlă de şampanie pe pârtia "Drumul Roşu", care este cea mai mare pârtie din Poiana Braşov, cu o lungime de 5,33 kilometri.
"Este impresionant ce am văzut din timpul desfăşurării lucrărilor. E impresionant că a fost finalizat în opt luni din 24, cât fusese stabilit iniţial. Mă bucur, domnule primar, că aţi ajuns să fiţi subiect de dezbateri televizate cu acest proiect. Importantă este notorietatea, chiar dacă nu întotdeauna pozitivă, pentru că în acest fel românii au aflat că la Braşov s-a construit cel mai mare domeniu schiabil din România", a declarat Udrea înaintea inaugurării proiectului.
Udrea a mai spus că atunci când a ajuns în Ministerul Turismului "nici despre turism, nici despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) nu vorbea nimeni în mod serios pentru că turismul era văzut aşa ca o excentricitate de care oamenii se ocupă când nu mai au ceva serios de făcut".
După inaugurare, a fost făcută prima plimbare cu una din cele două noi instalaţii de transport pe cablu montate în Poiana Braşov.
Proiectul "Dezvoltarea şi reabilitarea domeniului schiabil Poiana Braşov" are o valoare de peste 28,4 milioane de euro şi este finanţat de Guvernul României - prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul programului "Schi în România", în parteneriat cu Primăria Braşov.
Pârtiile din Poiana Braşov au, în prezent, o lungime totală de 24 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 85 de hectare.
Gradul de dificultate a pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile şi prin mărirea numărului de pârtii de legătură între pârtiile principale.
Pe întregul domeniu au fost amplasate instalaţii de producere a zăpezii artificiale pentru a mări perioada de schi şi pentru a creşte calitatea condiţiilor de practicare a sporturilor alpine, astfel încât sezonul de schi poate fi prelungit acum la patru luni pe an.
De asemenea, în Poiana Braşov a fost construit şi un lac de acumulare, la o altitudine de 1.500 de metri, care se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare, cu o capacitate de 140.000 de metri cubi, precum şi o instalaţie de înzăpezire care cuprinde staţie de pompare, pompe, 19 kilometri de conducte, 24 de tunuri de zăpadă (14 fixe şi zece mobile), 120 de lăncii şi patru maşini de bătătorit zăpada.