Antena 3 CNN Actualitate Ploile torenţiale au făcut 3 victime

Ploile torenţiale au făcut 3 victime

Ploile torenţiale au făcut 3 victime
12 Aug 2007   •   12:11

3 oameni au murit în Gorj şi Mehedinţi, unul luat de ape si doi loviţi de trăsnet. În judeţul Vâlcea, cantităţile de apă au depăşit recordul ultimilor 30 de ani, iar în Timiş, furtuna a rupt mai mulţi copaci care au avariat 4 maşini. În judeţul Gorj, în urma furtunii, Un tânăr a fost fulgerat pe un câmp în apropiere de Târgu Jiu, iar o femeie a murit înecată, după ce a fost luată de ape. Tot aici mai multe case au rămas fără acoperiş, au existat locuinţe inundate, geamuri sparte şi copaci rupţi.

A plouat torenţial şi în municipiul Târgu Jiu, unde mai multe străzi au fost de asemenea inundate, dar cele mai afectate au fost comunele Tânţăreni, Brăneşti şi Turburea. De furia naturii nu a scăpat nici primăria din Tânţăreni, care a rămas fără geamuri şi fără acoperiş. Furtuna a durat doar o jumătate de oră, suficient pentru a-i speria pe localnici. La scurt timp după furtună, autorităţile judeţene s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua pagubele produse în vederea unor despăgubiri.

Şi în Mehedinţi, o persoană a murit după ce a fost lovită de un trăsnet. Din cauza precipitatiilor abundente, circulatia rutieră în punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier, a fost restricţionată mai mult de 3 ore. Apa de pe drumul european 70 dar şi de pe versanţii munţiilor din zonă, adunata sub podul de acces dintre România şi Serbia, măsura aproape 2 metri.

Ploaia a creat probleme şi locuitorilor din Timiş. Zeci de străzi din Timişoara şi din mai multe localităţi din judeţ au fost inundate după o furtună care a durat aproximativ 30 de minute. În unele locuri apa a atins şi 15 centimetri . Furtuna a doborât mai mulţi copaci si au avariat 3 maşini din municipiul Timişoara.

În judeţul Dolj, cele mai pari pagube par să se fi produs în comuna Fărcaşu, unde grindina a avut mărimea oului de gâscă. Nu există victime omeneşti, dar pagubele materiale par să fie semnificative. Autorităţile au început deja să evalueze pierderile.

În Olt, ploile torenţiale căzute sâmbătă noapte au dus la inundarea a peste 400 de case şi la blocarea unui drum. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă a pregătit deja echipamentele pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor. Nordul judeţului Argeş a fost, de asemena, lovit de ape. Este, de altfel, una dintre zonele incluse în avertizarea cod galben pentru precipitaţii însemnate cantitativ. Ploile puternice de ieri după amiază şi din această noapte din judeţul Argeş au afectat mai multe localităţi. Au fost afectate peste 10 gospodării. pagubele materiale sunt însemnate dar din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close