Antena 3 CNN Actualitate Ploile torenţiale au afectat mai multe localităţi din ţară

Ploile torenţiale au afectat mai multe localităţi din ţară

Ploile torenţiale au afectat mai multe localităţi din ţară
19 Iun 2008   •   08:34

Ploile torenţiale de vară au revenit. Mai multe oraşe din Vestul, Centrul şi Nordul ţării au fost afectate de precipitaţiile de ieri. În Satu-Mare zeci de localităţi au fost inundate. Şi la Baia Mare şi Oradea, apele au acoperit străzile, au dat peste cap circulaţia rutieră şi, pe alocuri, au inundat curţile oamenilor. În Satu-Mare au căzut, miercuri după-amiază, peste 70 de litri pe metru pătrat. Peste 50 de localităţi au fost afectate. Ploia torenţială a făcut ca râul Leghişoara, din comuna Cămărzana, să iasă din matcă şi să măture tot din calea lui.

După o ploaie torenţială care a durat câteva minute, bulevardele dar şi şoseaua de centură din Baia Mare au fost acoperite de ape. Şi în Odorheiul Secuiesc, o ploaie de 40 de minute a inundat străzile. Au fost afectate mai multe pivniţe, dar şi o cramă. Pentru a scoate apa din gospodării, în zonă au intervenit şi pompierii.

O vijelie stârnită din senin a făcut ravagii în localitatea buzoiană Beceni. Un vârtej asemenea unei tornade a luat pe sus acoperişul de câteva tone al brutăriei din localitate. Furtuna cu grindină a distrus livezile localnicilor şi a smuls din rădăcini mai mulţi copaci. Oamenii spun că niciodată nu au mai văzut furtuni atât de violente.

Antena 3


×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close