Antena 3 CNN Actualitate Plan Roșu de Intervenție în Sibiu. Mai mulţi copii prezintă simptome de enterocolită la un hotel din Păltiniş

Plan Roșu de Intervenție în Sibiu. Mai mulţi copii prezintă simptome de enterocolită la un hotel din Păltiniş

112
Autorităţile din judeţul Sibiu au declanşat, vineri seară, Planul Roşu de Intervenţie / Sursa foto: Facebook | SMURD
de Roxana Mihăiescu    |    09 Aug 2024   •   22:55

Mai mulţi copii care sunt în tabără prezintă simptome de enterocolită la un hotel din Păltiniş. Autorităţile din judeţul Sibiu au declanşat, vineri seară, Planul Roşu de Intervenţie.

Update 23:40. Până în aceste moment, nouă minori au fost preluați de echipajele medicale prezente la fața locului și sunt transportați la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din municipiul Sibiu, iar alți trei minori acuză stări de rău și sunt în evaluare medicală. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Aproximativ zece copii sunt evaluați de cadrele medicale, nouă dintre aceștia având grețuri și vărsături.

În total, 147 de copii sunt cazați la un hotel din Păltiniș, aceștia aflându-se în tabără.

„În urmă cu puțin timp, în județul Sibiu a fost activat Planul Roșu de intervenție,  în urma unui apel la 112 care solicită intervenția echipajelor specializate la o unitate turistică (hotel) din stațiunea Păltinis, întrucât mai mulți minori acuză stări de rău. 

La fața locului au fost alocate 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, 1 microbuz și 3 ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță. 

Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Sibiu.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close