Antena 3 CNN Actualitate Plaja din Costinești va fi modificată, după modelul celei din Mamaia. Vor fi construite și 5 diguri

Plaja din Costinești va fi modificată, după modelul celei din Mamaia. Vor fi construite și 5 diguri

GettyImages-1266302446
Plaja din Costinești va fi modificată, după modelul celei din Mamaia. Foto: Getty Images
de I.C.    |    24 Sep 2024   •   09:07

Plaja din Costineşti va fi cu 100 de metri mai mare în sezonul estival de anul viitor. Lucrările pentru cele cinci noi diguri au început pe 15 septembrie, iar autorităţile dau asigurări că vor fi gata până vara viitoare. Valoarea proiectului se ridică la aproape 470 de milioane de lei. 

Catalina Buzoianu, corespondentAntena 3 CNN: Vor fi construite aici cinci diguri, iar la final suprafața de nisip va fi mai largă cu 100 de metri. În total, stațiunea tineretului va beneficia de o plașă nou nouță care se va întinde pe 25 de hectare.

Cu o valoare de 465 de milioane de lei, proiectul de lărgire a plajei din Constineşti va aduce cu sine un număr mai mare de turişti în sezonul estival de anul viitor.

Construcţia celor 5 diguri a început de la 15 septembrie, iar autorităţile dau asigurări că va fi gata până anul viitor.

Dumitru Jeanu, primar: Au lucrat mai repede decât și-au propus, să avem în vară plaja lărgită. Să vedem dacă o să fie gata și nisipul.

Mai mult, aceste amenajări vor spori şi gradul de siguranţă a turiştilor.

Salvamar: Mult mai bine o să fie, digurile o să protejeze de curenții de nord.

Se va construi și o plajă submersă, adică o pantă înclinată de nisip pentru ca intrarea în apă să fie una treptată.

×
Subiecte în articol: plaja costinesti Costinesti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close