Antena 3 CNN Actualitate Piatra Neamţ. Bolnavii din spitale nu mai pot fi operaţi din cauza lipsei de ser fiziologic (VIDEO)

Piatra Neamţ. Bolnavii din spitale nu mai pot fi operaţi din cauza lipsei de ser fiziologic (VIDEO)

Piatra Neamţ. Bolnavii din spitale nu mai pot fi operaţi din cauza lipsei de ser fiziologic (VIDEO)
02 Dec 2009   •   17:00

Viaţa a ajuns o loterie în spitalele din România. La Piatra Neamţ, bolnavii îşi aduc medicamentele de acasă şi îşi cumpără tot necesarul pentru operaţii. Mai mult, medicii sunt nevoiti să opereze doar urgenţele. Umiliţi şi disperaţi, bolnavii nu mai gasesc materiale sanitare nici în farmacii.

Chirurgii sunt nevoiţi să amâne zeci de operaţii, din cauza lipsei de medicamente şi materiale sanitare. Cadrele medicale recunosc că în majoritatea cazurilor, via'a bolnavilor depinde numai de noroc.

Elena Toma a lucrat în spital peste 30 de ani. Ca infirmieră, a îngrijit sute de bolnavi. Acum, când a devenit ea pacientă, nu i se poate oferi nici strictul necesar pentru efectuarea operaţiei.

Internat[ la chirurgie, femeia face zeci de drumuri la farmacie, în cautarea celor necesare pentru opera'ie. Pentru că nu găsit ser fiziologic, Elena nu poate fi operată. În saloanele alaturate, zeci de pacienti aşteaptă în aceeaşi situaţie. Cei mai norocoşi au apelat la rude şi au primit ser fiziologic din alte oraşe.

În farmaciile din Neamţ, nu se mai gaseşte ser fiziologic sau glucoză. Cererea este asa de mare, încât farmaciştii se tem că stocurile nu vor fi suficiente.

Situatia este asemănătoare în mai multe spitale din ţară. La Piatra Neamţ, Spitalul Judeţean are datorii de peste 23 de milioane de lei.



Antena 3

×
Subiecte în articol: spital
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close