Antena 3 CNN Actualitate Peste o mie de hunedoreni au rememorat patimile lui Iisus printr-o procesiune religioasă

Peste o mie de hunedoreni au rememorat patimile lui Iisus printr-o procesiune religioasă

Peste o mie de hunedoreni au rememorat patimile lui Iisus printr-o procesiune religioasă
18 Apr 2009   •   13:22

Peste o mie de hunedoreni au participat la o procesiune religioasă ce rememorează patimile Lui Iisus. Manifestarea numită ?Drumul Crucii? se află la cea de-a 10-a ediţie şi se desfăşoară pe un traseu lung de 10 kilometri din centrul orasului Lupeni şi până la schitul Straja. Credincioşii poartă pe umeri o cruce de peste o sută de kilograme în care sunt încrustate moaşte de sfinţi şi o parte din Crucea Sfântă pe care a fost răstignit Iisus Hristos. În fiecare an, crucea este scoasă din schitul Straja.

Crucea a fost purtată pe rând, mai întâi de preoţii care au participat la procesiune, apoi de către credincioşi. În timpul ceremoniei, oamenii meditează la ce s-a întâmplat acum peste 2000 de ani, la chinurile la care a fost supus Mântuitorul Iisus Hristos.

Procesiunea porneşte din centrul oraşului Lupeni până la Schitul din staţiunea Straja. Pe traseu se fac 14 popasuri, iar ultimul reprezintă Sfântul Mormânt. Slujbele religioase au fost oficiate de un sobor de 20 de preoţi şi călugări.

Foarte mulţi turişti au ales să îşi petreacă Paştele în staţiunea montană Straja. Aceştia vor lua parte la slujba de Înviere care va fi oficiată la Schitul din Straja.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close