Antena 3 CNN Actualitate Peste 8.000 de certificate medicale false, eliberate pentru viitori şoferi şi posesori de arme

Peste 8.000 de certificate medicale false, eliberate pentru viitori şoferi şi posesori de arme

Peste 8.000 de certificate medicale false, eliberate pentru viitori şoferi şi posesori de arme
24 Sep 2008   •   14:40

O recomandare şi 80 de lei. De atât au avut nevoie peste 8.000 de persoane pentru a obţine, în ultimul an, certificate medicale fictive, necesare pentru obţinerea permiselor de conducere şi de portarmă. Centrul Medical "Star" din Cluj Napoca livra în cinci minute, analize de sânge, ORL, boli interne, psihiatrie şi neurologie unor pacienţi care nu se întâlniseră niciodată cu medicii a căror parafă şi ştampilă se regăsea pe certificatele medicale.

Totul se făcea fără eliberarea unor bonuri fiscale, la cererea patronilor. Asistentele medicale Bica Pirosca şi Maria Velcherean au declarat pentru Evenimentul Zilei că banii strânşi sunt pentru instructorii auto Marian Tărnăvean şi Grigore Mureşan, care primeau câte 80 de lei la fiecare zece candidaţi îndrumaţi spre centru, şi pentru medicii care primeau, pentru parafa lor, câte un leu la fiecare consultaţie efectuată. Unul dintre medicii implicaţi în această reţea, Florin Casoinic, medic de boli interne la Spitalul CFR, a declarat că nu ştie însă cum a ajuns parafa lui pe buletinele medicale. "Eu mă mai duc după- amiaza la cabinet. Nu pot să spun cum a ajuns parafa mea pe aceste certificate medicale. Eu nu le-am dat acordul să pună parafa în cazul unor pacienţi cu boli grave. Este abuziv ce au făcut", a declarat doctorul Casoinic, pentru Evenimentul Zilei.

Poliţiştii şi comisarii de la Garda Financiară au început o anchetă şi au constatat că de la începutul acestui an au fost "consultate" 8.201 persoane doar pentru permisul de conducere. Ei verifică acum amploarea cazului de evaziune fiscală, precum şi persoanele care sunt implicate în această reţea, medici şi instructori auto.

Maria Bayrakdar, asociat la "Star", a justificat "procedura" prin faptul că are grave probleme financiare. "Noi am pierdut o casă. Ori eram obligată să vând pătrunjel, ori să fac chestia asta. Fac şi eu ce pot ca să supravieţuiesc. Eu nu consider că lucrez ilegal. Nu consider că puneam în pericol populaţia. Ce mai pot să zic? Ce să facem acuma? Să ne sinucidem?", a spus Maria Bayrakdar, citată de Evenimentul Zilei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: permis de conducere evaziune fiscala
Cele mai noi știri
Parteneri
x close