Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Potecţiei Sociale (MMFPS), în total sunt înregistraţi 715.536 de beneficiari ai alocaţiei de susţinere a familiei, venitului minim garantat sau indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
Dintre aceştia, 10,21 la sută au restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale. Judeţele cu cei mai mulţi restanţieri sunt Mureş (23,4 la sută), Dolj (17,12 la sută), Bacău (16,9 la sută), Sălaj (16,43 la sută) şi Giurgiu (16,18 la sută). În Capitală, 7,92 la sută dintre cei care primeau ajutoare sociale nu şi-ai plătit impozitele, în cazul acestora plata prestaţiilor sociale urmând să fie suspendată.
Astfel, din luna februarie, ajutoarele sociale vor fi suspendate pentru 73.038 de beneficiari, care prezintă restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale.
Aceştia sunt repuşi în drepturi în momentul în care fac dovada plăţii taxelor. Astfel, dacă cetăţenii îşi achită obligaţiile locale într-o perioadă de cinci luni de zile, reintră în plată şi vor primi şi drepturile din urmă.