Serviciile Judeţene de Ambulanţă au înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 6.700 de solicitări cauzate de caniculă, informează un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătăţii.
Conform raportului Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) al Ministerului Sănătăţii, 181 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind leşinuri şi deshidratări.
Serviciile de Ambulanţă au mobilizat 1.150 autospeciale pentru intervenţiile în caz de urgenţă. Până acum nu a fost raportat nici un caz de deces din cauza caniculei.
Recomandări de la mediciMinisterul Sănătăţii recomandă populaţiei, ca în această perioadă cu temperaturi extreme, să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.În perioadele de caniculă, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.Se recomandă consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice. Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.Persoanele care merg prin soare la orele amiezii să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.