Antena 3 CNN Actualitate 76 de mineri au fost salvați dintr-o mină de cărbune din Polonia, unde au fost blocați după un cutremur

76 de mineri au fost salvați dintr-o mină de cărbune din Polonia, unde au fost blocați după un cutremur

profimedia-0844700832
Minerii au rămas blocați în subteran în urma unui cutremur. Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2024   •   16:48

UPDATE: Echipele de intervenţie au salvat 76 de mineri rămaşi blocaţi într-o mină de cărbune din sudul Poloniei în urma unui cutremur produs joi, însă doi mineri se află în continuare în subteran, a anunţat proprietara minei, compania Polska Grupa Gornicza (PGG), transmite Reuters.

PGG a declarat că unul dintre cei doi mineri aflaţi încă în mină a fost localizat, iar salvatorii din cadrul celor 11 echipe de căutare încearcă să ajungă la el.

Dintre cei 76 mineri care au fost aduşi la suprafaţă, 17 au fost transportaţi la spitalele din apropiere, iar unul se află în stare gravă, a declarat directorul general al PGG, Leszek Pietraszek, în timpul unei conferinţe de presă televizate.

Purtătoarea de cuvânt a PGG, Aleksandra Wysocka-Siembiga, a declarat anterior că seismul s-a produs în jurul orei 0:600 GMT, la o adâncime de aproximativ 1.200 de metri, la mina Rydultowy. 

Echipe de salvatori încearcă să scoată la suprafaţă 53 de mineri blocaţi în subteran, într-o mină de cărbune din sudul Poloniei, în urma unui cutremur produs joi, a declarat un purtător de cuvânt al companiei miniere, transmit agenţiile Reuters şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Polska Grupa Gornicza (PGG), Aleksandra Wysocka-Siembiga, a declarat că seismul s-a produs în jurul orei 06:00 GMT, la o adâncime de aproximativ 1.200 de metri, la mina Rydultowy.

În total, 68 de mineri se aflau în mină în acel moment, dintre care 15 au fost deja aduşi la suprafaţă, a adăugat ea.

Potrivit reprezentantei companiei, 10 dintre cei 15 mineri care au fost salvaţi au fost spitalizaţi şi se află în stare stabilă.

„Sunt 53 (de mineri încă) în subteran. Informaţia îngrijorătoare pe care o putem oferi este că în prezent nu avem contact cu doi lucrători”, a spus ea.

Imaginile difuzate de televiziuni au prezentat elicoptere şi ambulanţe în zona minei.

Wysocka-Siembiga a declarat că peste 10 echipe de salvatori se află la faţa locului.

Mina de cărbune în care s-a produs incidentul este una dintre cele mai vechi din regiunea Silezia, în sudul Poloniei. 

×
Subiecte în articol: mineri mina de carbune mina Polonia cutremur
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close