În Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, inspectorii ANPC au găsit mai multe abateri în septembrie, motiv pentru care s-a decis închiderea localului până când sunt remediate neregulile, potrivit Observator. De curând, Pescobar și-a redeschis afacerea în Herăstrău și s-a lăudat pe rețelele sociale că terasa sa este plină.
”Bună ziua, dragilor, eu, Pescobar, Paul Nicolau, împreună cu Horia Constantinescu, la noua locație Taverna Racilor, pentru un nou început Taverna Racilor. Eu recunosc că dacă nu erau controalele dânșilor (ANPC, n.r.), nu ajungeam eu să am probabil una dintre cele mai performante bucătării, la momentul actual, din România.
”Și când nu știți, cereți consultanță, cereți ajutor, că nu aveți de unde să știți. Eu mă raportez și la cum eram eu, un om care știa cum să vândă creveți, dar nu știa să o facă și corect. Cereți ajutor, stânga-dreapta, să fiți învățați”
Comparabil cu bucătării de lanțuri internaționale pentru că ei vin cu alte bugete, cu alte școli, dar spuneți și dumneavoastră că asta e părerea mea, domnule Horia. Spuneți și părerea dumneavoastră, ca instituție”, a spus Pescobar.
În ciuda situațiilor tensionate din ultima perioadă, șeful ANPC a părut că îl susține mai nou pe Pescobar.
”Am spus și mai devreme și văd că și colegii mei confirmă acest lucru, schimbările sunt radicale, am putut evolua de la scândură la cobor PVC, de la o cameră de congelare, la una ultra-performantă, zonă de decongelare, de asemenea, la nivelul exigențelor, așa cum sunt ele implementate în întreaga Europă.
Toate lucrurile aici sunt schimbate în bine, este un mesaj pe care autoritatea noastră îl permite și, în felul acesta, mai bine să facă lucrurile așa cum trebuie și să găsești, așa cum trebuie, în Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor, un partener. Crevetele, acum, ne-a făcut semn din antenuțe că este fericit, își dorește să fie prăjit aici”, spune Horia Constantinescu.
Ce nereguli a găsit ANPC la Taverna Racilor
Neregulile găsite în septembrie de ANPC la Taverna Racilor au fost:
- folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
- prezența insectelor vii (muște) în unitate
- schimbarea stării termice a produselor
- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
- existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
- lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
- lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
- lipsa autorizației emisă de Primărie.
- produse alimentare cu data limita de consum depășită;
- utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului;