Antena 3 CNN Actualitate Persoanele care nu plătesc la timp contribuţiile la asigurările de sănătate, executate silit prin ANAF

Persoanele care nu plătesc la timp contribuţiile la asigurările de sănătate, executate silit prin ANAF

Persoanele care nu plătesc la timp contribuţiile la asigurările de sănătate, executate silit prin ANAF
29 Sep 2010   •   12:33

Senatul a aprobat miercuri proiectul legislativ potrivit căruia ANAF va putea executa silit persoanele fizice care nu-şi plătesc la timp contribuţiile datorate fondului asigurărilor sociale de sănătate.

Propunerea iniţiată de senatorii PDL Şerban Rădulescu şi Iosif Secăşan a fost aprobata cu 61 de voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

"Pentru o susţinere echitabilă şi echilibrată a desfăşurării actului medical este imperios necesară optimizarea colectării contribuţiei datorate, pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de sănătate. În acest sens este necesară (...) colectarea contribuţiilor persoanelor fizice care realizează venituri impozabile, respectiv aplicarea măsurilor de executare silită în cazul neachitării la termen, să se realizeze de către ANAF", se arată în textul propunerii legislative.

Propunerea legislativă prevede că, în cazul neachitării la termen a contribuţiilor datorate fondului, colectarea veniturilor se face de către ANAF, care procedează la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor cuvenite, dar şi a majorărilor de întârziere, informează Mediafax.

Potrivit aceluiaşi proiect de lege, în cazul persoanelor care nu realizează venituri, dar au obligaţia să îşi asigure sănătatea, executarea silită va fi realizată de către CNAS.

Senatul a fost prima Cameră sesizată cu această iniţiativă legislativă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANAF executare silita
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close