Antena 3 CNN Actualitate Permise de conducere britanice nevalabile, vândute de un român

Permise de conducere britanice nevalabile, vândute de un român

Permise de conducere britanice nevalabile, vândute de un român
01 Sep 2008   •   13:27

Poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş Severin i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune unui cetăţean român, care furniza, în schimbul sumei de 750 de euro, unor conaţionali permise de conducere provizorii englezeşti fără să-i informeze că acestea nu au nicio valoare pe teritoriul României şi că sunt valabile doar în Marea Britanie şi doar în anumite condiţii prevăzute de legislaţia britanică, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, remis, luni, Agerpres.

Potrivit sursei citate, totul a plecat de la un caz înregistrat la 21 august, când poliţiştii de frontieră din Caraş Severin l-au depistat, în trafic, pe Marius V, de 29 de ani, domiciliat în judeţ. Tânărul şofer a prezentat pentru control un permis de conducere provizoriu, eliberat de către autorităţile din Marea Britanie. În urma verificării documentului, poliţiştii au fost informaţi de colegii lor din Marea Britanie că şoferul în cauză nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din alte ţări, cu permisul de conducere provizoriu.

Aprofundând cercetările, s-a constatat că, în localitate cu Marius V. sunt mai multe persoane care deţineau asemenea acte provizorii. Din declaraţiile persoanelor în cauză şi în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră l-au depistat pe Iosif D., de 31 de ani, din Caraş Severin, care furniza astfel de permise de conducere contra sumei de 750 euro.

Din primele verificări, s-a stabilit că permisele de conducere puteau fi obţinute fără examinarea conducătorului auto şi erau valabile numai dacă acesta era însoţit în trafic de un şofer profesionist.

Pe numele 'comerciantului de permise de conducere', poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. De asemenea poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a modalităţii de obţinere a documentelor.

Sursă foto: www.theautochannel.com

Agerpres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close