Antena 3 CNN Actualitate PERLE la simularea de BAC: "Domnul Goe era un copil fitzos ca şmecheraşii de Dorobanţi"

PERLE la simularea de BAC: "Domnul Goe era un copil fitzos ca şmecheraşii de Dorobanţi"

1 minut de citit Publicat la 10:16 09 Mar 2014 Modificat la 10:16 09 Mar 2014
PERLE la simularea de BAC: "Domnul Goe era un copil fitzos ca şmecheraşii de Dorobanţi"
Anul aceasta, ca şi până acum, unii din elevii claselor a XII-a au dat dovada de ignoranta la simularea de bacalaureat. Au scris la  examene cele mai nereuşite şi neinspirate lucruri pe care le-au putut gândi.
 
"Ion se iubea cu Florica noaptea pentru ca ziua era prea cald", iar "Ana era o femeie plictisitoare, nu stia sa-l atraga pe Ion si se lua mereu de el. Dar si el era prea obsedat sa lucreze pamantul, pentru ca era un taran in adevaratul sens al cuvantului si in plus avea si amanta'' e de parere un elev de clasa a XII-a.
 
Un altul crede ca "Daca aveau si ei un club in sat, un restaurant, ceva, sa se mai distreze poate ca nu se mai certau asa des si Ion nu ii mai facea felul."
 
Nici personajele lui Caragiale n-au fost intelese de toti liceenii. Unii il vad pe Domnul Goe ca pe ''un copil fitzos cum sunt smecherasii de Dorobanti''. Altii il considera un model. "Mie mi-a placut de dl Goe pentru ca era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stateau drepti cand deschidea el gura. Nu ca mama sa ma certe mereu''
 
''Eu cred ca personajele nu erau atat de proaste, dar autorul a vrut sa ne distreze pe noi cand ii citim lucrarea'', scrie un elev despre eroii din piesa ''O scrisoare pierduta''.
 
Locuitorii din Maramures sunt caracterizati intr-un mod cu totul deosebit: "Trasaturile lor sunt mesterimea si smecheria. Adica sunt secretosi cu ce fac in ateliere, sa nu faca si restul ca ei ca n-ar mai avea ce sa vanda la turisti." 
 
Genurile in literatura au dat si ele de furca: "Genul liric poate fi ca un indragostit care cade-n genunchi in fata iubitei si ca o fata care se oftica de dor. Genul epic e la fel, dar nu are versuri, are randuri."
 
"Zapada saruta intinderile" se refera la cum se acopera mizeria de pe strada si se simt si intinderile bine. Desigur, poetul isi imagineaza ca sunt oameni si pot fi sarutate", comenteaza un elev.
 
Din fericire, notele obtinute la aceste evaluari nu vor fi trecute in cataloage, asa ca pana la adevaratul examen, copiii mai au timp sa se pregateasca.

×
x close