Antena 3 CNN Actualitate Pericolul din mâncare! Două kilograme de carne infestată cu bacteria E.coli au ajuns la populaţie

Pericolul din mâncare! Două kilograme de carne infestată cu bacteria E.coli au ajuns la populaţie

<1 minut de citit Publicat la 15:54 25 Oct 2016 Modificat la 15:54 25 Oct 2016
carne tocata.jpg
Foto: Pixabay.com

Update: Aproximativ două kilograme de carne infestată cu bacteria E.coli au ajuns la populaţie după ce respectiva cantitate a fost cumpărată dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu, până în prezent nefiind semnalate îmbolnăviri, a declarat marţi, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Nicolae Călescu.

Potrivit acestuia, cantitatea totală de carne depistată cu bacteria E.coli este de 4 kilograme, două dintre acestea fiind cumpărate înainte ca reprezentanţii DSVSA să recolteze probe.

Știre inițială: ANSVSA a anunţat, marţi, că în perioada 03.10- 14.10, a depistat prezenţa Escherichia Coli (E.coli) la 10 probe prelevate dintr-un supermarket din Gorj şi trei abatoare din Vâlcea, Sibiu, Timiş, se arată într-un comunicat.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: 10 probe de Ecoli au fost depistate într-un supermarket şi trei abatoare din ţară.

Este vorba despre o probă recoltată din produsul carne tocată vită, supermarket, judeţ Gorj, de 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Vâlcea, de alte 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un abator din judeţul Sibiu şi 3 probe rezultate de pe suprafaţa carcasei de ovine (test de sanitaţie) dintr-un alt abator din judeţul Timiş.

×
x close