Antena 3 CNN Actualitate Pericol în Prahova! Apa de la fântâni este otrăvită

Pericol în Prahova! Apa de la fântâni este otrăvită

Pericol în Prahova! Apa de la fântâni este otrăvită
10 Aug 2007   •   18:19

În Prahova, apa fântânilor din peste 120 de localităţi nu mai este de băut. Din cauza secetei, pânza freatică a scăzut foarte mult, acest lucru afectând calitatea apei. Rezultatele au scos la iveală o concentraţie mare de nitriţi, nitraţi, dar şi numeroase bacterii. Chiar daca fântânile au fost igienizate, apa poate fi folosită doar după ce este fiartă. Medicii avertizează că, dacă apa este consumată, aceasta poate produce afecţiuni digestive la adulţi şi complicaţii serioase la copii. Situaţia pare generalizată în judeţul Prahova, pentru că, din analizele făcute, a reieşit că doar o parte din fântâni au apă potabilă.

Situaţia este critică în comuna Plopu. Apa din nici una dintre cele 30 de fântâni existente nu este potabilă, iar peste jumătate dintre săteni nu au altă sursă de apă. Chiar dacă au fost lipite afişe de avertizare, unii dintre localnici consumă în continuare apa nefiartă, punându-şi în pericol sănătatea.

Autorităţile de sănătate publică au anunţat deja că edilii localităţilor care nu avertizează populaţia asupra riscului consumului de apă de la fântână riscă să fie amendaţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close