Antena 3 CNN Actualitate Pericol de inundaţii! Cod portocaliu în 12 judeţe

Pericol de inundaţii! Cod portocaliu în 12 judeţe

Pericol de inundaţii! Cod portocaliu în 12 judeţe
11 Iul 2007   •   07:49
UPDATE: Hidrologii au prelungit perioada în care este posibilă producerea unor precipitaţii cu caracter torenţial până vineri, 13 iulie, ora 12.00. Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă a transmis o avertizare hidrologică. E vorba de cod portocaliu pentru 12 judeţe şi cod galben pentru alte 15. Asta înseamnă că din a doua parte a zilei există riscul producerii unor viituri şi chiar inundaţii pe cursurile râurilor Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna, Milcov, Buzău, Prahova şi Ialomiţa.

Au primit avertizări cu cod portocaliu prefecturile din judeţele Argeş, Botoşani, Braşov, Bacău, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vrancea. Cu cod galben au fost avertizate, pe lângă judeţele care au primit şi avertizarea cu cod portocaliu, prefecturile din judeţele Bistriţa Năsăud, Giurgiu, Maramureş, Mureş, Satu Mare.

În Buşteni, jandarmii montani, poliţia şi autorităţile locale le-au cerut turiştilor aflaţi pe munte, în zona Valea Cerbului să se retragă în oraş. Autorităţile avertizează că în zonă sunt aşteptate cantităţi importante de precipitaţii şi există riscul producerii unor viituri.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut prefecţilor să ia măsurile necesare, pentru a evita pe cât posibil producerea viiturilor, dar şi posibilele accidente provocate de vijelii. De asemenea li s-a cerut perfecţilor să acţioneze eficient şi după trecerea vijeliilor.

Ploile torenţiale şi vântul puternic au lovit deja partea de vest a ţării. Un tânăr de 18 ani a murit la Sibiu, lovit de trăznet. Vijelia a smuls mai multe acoperişuri în oraşul Motru, din judeţul Gorj, însă aici nu au fost înregistrate victime. Acoperişul unui bloc, smuls de vânt, a distrus mai multe maşini parcate

FURTUNA A FĂCUT RAVAGII ÎN MOTRU:

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close