Antena 3 CNN Actualitate Pericol de avalanşă în toţi munţii ţării. Avertismentul transmis de preşedintele Salvamont România

Pericol de avalanşă în toţi munţii ţării. Avertismentul transmis de preşedintele Salvamont România

Pericol de avalanşă în toţi munţii ţării. Avertismentul transmis de preşedintele Salvamont România
Foto: Captură Antena 3
14 Ian 2019   •   16:51

Este pericol uriaş de avalanşă în toţi munţii României. Ninsorile din ultimele zile au aşternut un strat consistent de zăpadă, iar pe creste vântul bate în rafale care pot ajunge la 120 de kilometri pe oră.

''Timp de două zile începând de astăzi vom avea ninsori în zona montană, ninsori însoţite de vânt, asta înseamnă că vântul va depune un strat de zăpadă foarte mare în anumite locuri. Deja avem un grad anunţat de avalanşă în Carpaţii Orientali de 2, până la 1800 de metri şi 3, la peste 1800 de metri. În Occidentali şi Meridionali avem gradul 3 de avalanşă până la 1800 de metri şi 4, deci cod roşu  la peste 1800 de metri, deci este un risc foarte mare, zăpada este instabilă. Vântul şi temperatura cu siguranţă vor face ca stratul de zăpadă să alunece foarte repede. Nu recomandăm excursiile la altitudine în această perioadă. Pentru cei care merg să schieze, ei trebuie să rămână în perimetrul staţiunilor de schi'', a spus Sabin Cornoiu, preşedinte Salvamont România.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close