Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la două depozite de medicamente şi o farmacie din Capitală, în dosarul "Insulina"

Percheziţii la două depozite de medicamente şi o farmacie din Capitală, în dosarul "Insulina"

Percheziţii la două depozite de medicamente şi o farmacie din Capitală, în dosarul "Insulina"
04 Mar 2010   •   09:00

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri seară, la sediul a două depozite de medicamente şi la o farmacie din Capitală. Se caută noi probe în cazul "Insulina", dosar în care mai mulţi medici şi farmacişti sunt suspectaţi de deturnarea unor sume importante de bani din programele Ministerului Sănătăţii.

Percheziţiile de miercuri seară reprezintă o nouă etapă a cercetărilor efectuate în dosarul "Insulina", în care sunt cercetaţi mai mulţi medici, farmacişti şi angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate suspectaţi că ar fi fraudat programul naţional de diabet.

În urmă cu mai bine de o lună, două persoane, un medic şi administratorul unui lanţ farmaceutic, au fost puse sub acuzare. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi fraudat statul cu peste 21 de miliarde de lei.

Doctorul Tiberiu Mogoş, acuzat de fals intelectual, complicitate la înşelăciuneă şi abuz în serviciu susţine însă că e nevinovat.

Declaraţiile medicului sunt contrazise de ancheta efectuată de Ministerul Sănătăţii. În perioada octombrie 2008 - august 2009, acesta a prescris mii de reţete pe numele unor persoane fictive. Reţetele ajungeau la o singură farmacie din Bucureşti, care servea mai mulţi medici. Potrivit experţilor comisiei, cantitatea prescrisă acoperă tratamentul unui diabetic pe 22 de ani.

Ministrul Sănătăţii de la acea vreme a cerut ca medicului să-i fie suspendate atribuţiile profesionale, inclusiv dreptul de a prescrie reţete.

În vizorul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au intrat distribuitorii de medicamente, dar şi mai mulţi angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti, după ce, în cursul anului trecut, au fost aprobate aici decontări şi reţete individuale ce depăşesc 25.000 de euro.



Antena 3


×
Subiecte în articol: perchezitii descinderi farmacie depozite
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close