Antena 3 CNN Actualitate Percheziții în dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Patru medici au fost duși la audieri la Secția Omoruri

Percheziții în dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Patru medici au fost duși la audieri la Secția Omoruri

spitalul pantelimon din bucuresti
Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2024   •   10:00

Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti, iar patru medici au fost duși la audieri. Acțiunea are loc în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. 

La percheziții participă procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri. Patru mandate de percheziții domiciliare au fost emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti.

La sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, pentru audieri.

Activităţile au loc în dosarul deschis după ce, în 11 aprilie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” cu privire la faptul că, ”în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat  20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”.

Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienţi au murit în acest spital, la secția terapie intensivă.

În acest dosar au mai avut loc audieri de martori, iar o asistentă medicală a fost reţinută pentru mărturie mincinoasă, ulterior fiind pusă în libertate.

O anchetă a Colegiului Medicilor din România nu a găsit însă probleme la Pantelimon. Potrivit acestora, nu există nicio suspiciune că un angajat al spitalului a făcut ceva pentru a provoca moartea oamenilor. 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close