Acţiunea DNA s-a încheiat după mai mult de 12 ore, procurorii plecând cu zeci de cutii pline cu documente, dar şi unităţi de calculator, care vor fi analizate la Bucureşti.
Reprezentanţi ai CJ Dolj au declarat că nicio persoană nu a fost reţinută în urma percheziţiilor.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a părăsit sediul instituţiei, însoţit de vicepreşedintele Cristinel Iovan şi de administratorul public al judeţului Dolj Florin Stancu, la puţin timp după plecarea anchetatorilor.
Ion Prioteasa a declarat, într-un comunicat de presă emis miercuri seară, că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele care îi vor fi solicitate.
"Ne aflăm în cursul unei proceduri legale, în cadrul căreia ne-au fost solicitate o serie de documente pe care procurorii le consideră necesare în verificările pe care le desfăşoară. Toate aceste documente le-au fost puse la dispoziţie astăzi şi, aşa cum deja i-am asigurat pe cei care derulează verificările, le vom furniza în continuare orice alte înscrisuri şi informaţii pe care le vor considera utile pentru buna desfăşurare a acestui control, cu transparenţa care a caracterizat mereu activitatea Consiliului Judeţean Dolj. Îmi exprim convingerea că verificările de astăzi vor înlătura eventualele suspiciuni legate de aspectele care fac obiectul acestui control", a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Procurorii DNA au făcut, miercuri, percheziţii şi la locuinţa din Craiova a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Miercuri, în jurul orei 13.30, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a ajuns la sediul instituţiei cu o maşină condusă de un şofer, autoturismul fiind urmat de un autovehicul al Jandarmeriei, precum şi de o maşină în care se aflau procurori.
Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, DNA preciza că percheziţiile de la sediul Consiliul Judeţean Dolj au loc într-un dosar în care sunt vizaţi opt funcţionari ai instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, pentru care percepeau un "comision" din valoarea contractelor.
Contractele acordate prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice au vizat proiecte de consolidare şi restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brâncuşi - Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicală SMURD, reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră, proiecte realizate, în parte, din fonduri europene, a precizat DNA.