Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii de amploare la mai multe case de amanet din Bucureşti! Poliţiştii au confiscat 8 kg de aur şi argint

Percheziţii de amploare la mai multe case de amanet din Bucureşti! Poliţiştii au confiscat 8 kg de aur şi argint

Poliţiştii şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului au confiscat o cantitate impresionantă de bijuterii de aur şi argint, în valoare totală de peste 1 milion de lei.

perchezitii case amanet bucuresti
Percheziţii de amploare la mai multe case de amanet din Bucureşti Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2022   •   15:22

 Polițiștii din Capitală și angajații ANPC au confiscat peste opt kilograme de bijuterii din aur şi argint, în urma controalelor la mai multe case de amanet din București.

”În data de 30 mai 2022, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului - Direcţia Metale preţioase, au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale de tip amanet, fiind depistată şi confiscată cantitatea de aproximativ 4 kg obiecte din argint in valoare de 124.000  lei si peste 4 kilograme de bijuterii din aur in valoare de 1.150.000 lei”, anunţă Poliţia Capitalei.

Metalele preţioase au fost confiscate din cauza nerespectării prevederilor legale referitoare la regimul metalelor preţioase.

"Colegii mei împreună cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au ridicat, în vederea confiscării, nu doar 4 kilograme de argint şi 4 kilograme de bijuterii din aur. Vorbim despre sute de peste 1 milion 150 de mii de lei ca valoare. Aceste societăţi care are au ca obiect de activitate amanetul sau gajul, unele nu deţineau autorizaţie pentru a pune în vânzare asemenea obiecte, sau altele aveau la vânzare oboecte care nu prezentau marca de stat, care este obligtorie. Toate bijuteriile au fost ridicate şi urmează să fie expertizate. Asemenea controale vor continua, ele sunt o obişnuinţă, pentru că trebuie respectată inclusiv legislaţia, în materie a tot ceea ce înseamnă obiecte şi metale preţioase", a declarat Dana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

×
Subiecte în articol: amanet bijuterii București politisti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close