Pentru prima dată, o instituţie de presă este trimisă în judecată pentru şantaj. Dosarul RCS&RDS - Antena Group a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii DNA.
Fragmente din rechizitoriul DNAInstituţiile media nominalizate anterior - persoane juridice - au fost folosite de către reprezentanţii legali - inculpatul şi învinuiţii - pentru şantaj, în scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.
La rândul său, inculpatul, împreună cu ceilalţi învinuiţi au manipulat "piaţa media" pe baza acestor date şi documente confidenţiale, furnizând ştiri şi materiale eronate, în scopul determinării părţii vătămate să accepte încheierea unui contract potrivit intereselor lor financiare ilicite.
Pe lângă pericolul generic al şantajului, apreciat în abstract de legiuitor prin fixarea unor limite relativ ridicate de pedeapsă, s-a produs şi pericolul special concret rezultat din afectarea gravă a încrederii publicului în entităţile media.
Sursa: rechizitoriul DNA
Potrivit rechizitoriului, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, ar fi exercitat acte de constrângere asupra unui acţionar al RCS&RDS ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.
"
Nu există probe împotriva Antenei 3. Singurul lucru reţinut de procurori e că Antena 3 a difuzat spoturi care denunţau o anchetă, spoturi care au intrat la Antena 1 Group şi intră aici prin protocol. E ca şi cum ar fi fost dată în judecată că ar fi difuzat reclamă la o pastă de dinţi care nu ar fi fost în regulă", a spus directorul Antenei 3, Mihai Gâdea.
Dosarul RCS & RDS - Antena Group a fost trimis în judecată, marţi. În acest dosar au fost trimise în judecată cinci persoane şi trei entităţi juridice - directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, persoana juridică Antena 3 SA şi Intact Publishing SRL.