Antena 3 CNN Actualitate Cum a reuşit o tânără să pună satul Fundata pe harta turistică a țării şi să-i mobilezeze pe localnicii din jur

Cum a reuşit o tânără să pună satul Fundata pe harta turistică a țării şi să-i mobilezeze pe localnicii din jur

Turiştii care ajung în satul braşovean Fundata pot petrece sărbătorile de Paşte într-un cadru autentic, care păstrează tradiţia şi spiritul satului românesc. O tânără pasionată de brodat a recreat atmosfera căsuţei bunicilor, pe platoul dintre munţi.

o_1f4gq4iq5il319sd19tcahm440b.jpg
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    30 Apr 2021   •   10:23

Tânăra a transformat câteva căsuțe în locuri în care turistul să poată simţi că se întoarce în timp. 

Pernele sunt brodate, lada cu zestre şi jilțul de pe pridvor nu lipsesc, iar peisajul caselor răsfirate peste deal în oaza de liniște îți taie răsuflarea.

O tânără a reușit să pună satul pe harta turistică a țării

Severina Puiu a pus bazele afacerii prin promovarea turistică a zonei. Dacă la început erau doar câteva case, inițiativa acesteia i-a motivat și pe săteni și astfel au reușit să pună satul pe harta turistică a țării.

Feţele de masă, pernele brodate cu motive tradiționale atrag atenţia tuturor celor care calcă pragul căsuţelor, pentru că aceasta este o altă pasiune a Severinei Puiu. 

De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care lucrările Severinei Puiu sunt căutate peste mări și țări, de români plecați departe de casă.

Pro Fundata, aplicație prin care puteţi găsi orice pensiune sau casă de vacanță din zonă

Comunitatea a dezvoltat și o aplicație pe telefon prin care orice turist poate găsi orice pensiune sau casă de vacanță din zonă, poate face rezervări și primește confirmări în timp real. 

Casa este pregătită și de Sfintele Sărbători Pascale, cu cozonac și ouă vopsite, iar peisajul de pe verandă este de vis. Parcă nicăieri nu sunt mai frumoși munții, nici aerul mai curat.
 

×
Subiecte în articol: Fundata Severina Puiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close