Antena 3 CNN Actualitate Penescu rămâne în arest: Milionarii stau la puşcărie!

Penescu rămâne în arest: Milionarii stau la puşcărie!

Penescu rămâne în arest: Milionarii stau la puşcărie!
17 Apr 2009   •   18:23

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu rămâne în arest. Deşi susţine că este nevinovat, Penescu era convins că nu i se va face dreptate, pentru că acum e moda ca milionarii să stea în puşcărie. Declaraţia a fost făcută la ieşirea din sediul Curţii de Apel Piteşti acolo unde se judecă cererea sa de cercetare în stare de libertate.
În arest, rămâne şi directorul Pic, Liviu Făcăleaţă, fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu, fost director al OPC Argeş, cercetaţi în dosarul de corupţie din arbitraj.

Tribunalul Argeş a dat motivarea arestării preventive a celor doi. Printre dovezile ridicate se află şi un suport de memorie pe care era inscripţionat şpagă pentru C.G, cel mai probabil prescurtatea numelui lui Gheorghe Constantin.

Conform motivării date de magistraţi, anchetatorii au găsit, la percheziţie, în biroul lui Cornel Penescu, un suport de memorie din care ar rezulta o infracţiune de dare şi luare de mită în septembrie 2007.

"Se reţine, dintr-un suport de memorie, descoperit cu ocazia percheziţiei imobiliare efectuate la sediul PIC, în biroul lui Penescu Gheorghe Cornel, inscripţionat cu "şpagă C.G." că Penescu Gheorghe Cornel i-a remis inculpatului Constantin Gheorghe o mare sumă de bani, în bancnote de 50 de lei", se arată în motivarea Tribunalului Argeş.



Din document reiese şi că DNA s-a sesizat din oficiu, încă din septembrie 2008, asupra faptului că Penescu i-a dat diferite sume de bani lui Gheorghe Constantin, pentru a desemna arbitri care să favorizeze echipa FC Argeş. Ar fi vorba despre şase partide din sezonul 2008-2009, pentru care au fost date sume cuprinse între 2.000 şi 15.000 de dolari.

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close