Antena 3 CNN Actualitate Pelerinaj la Sf. Parascheva, în vreme COVID: Moaşte, doar cu buletinul. Credincioşii "au furat" startul (Galerie foto)

Pelerinaj la Sf. Parascheva, în vreme COVID: Moaşte, doar cu buletinul. Credincioşii "au furat" startul (Galerie foto)

Începe pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi şi pentru prima dată în ultima sută de ani, credincioşii vor fi ţinuţi la distanţă, din cauza pandemiei de coronavirus.

o_1ek19dlihk5pgku1s3b1da616efb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    07 Oct 2020   •   11:15

Mitropolia a anunţat că racla va rămâne în biserică, iar moaştele vor fi scoase afară, doar dacă nu va fi un număr mare de oameni, pentru a nu se crea înghesuială.

Cei care merg la moaşte trebuie să aibă buletinul la ei

De asemenea, cei care vor fi prezenţi la slujba de acolo vor trebui aibă buletinul la ei, pentru a dovedi jandarmilor faptul că locuiesc în municipiul Iaşi, potrivit noilor reglementări.

Anul acesta, pentru prima dată, au venit puţini oameni la Iaşi, descurajaţi de condiţiile şi rigorile anunţate de autorităţi în plină pandemie de COVID, care este pe toată planeta.

Credincioşii "au furat" startul la pelerinaj: au venit cu 3 zile înainte

Procesiunea religioasă începe pe 8 octombrie, iar cei care sunt din alte localităţi au încercat să profite de zilele premergătoare, astfel că au mers cu 2-3 zile înainte acolo. 

Ei ştiu că de mâine, autorităţile vor fi la intrarea în curtea bisericii şi îi vor legitima pe cei care vor veni, pentru a vedea dacă locuiesc în Iaşi, aşa cum prevăd noile reglementări.

Pelerinaj COVID la Sfânta Parascheva: moaște, doar cu buletinul

Reprezentanţii Mitropoliei spun că ei se gândesc să scoată moaştele afară din biserică pe 13 octombrie, însă totul depinde de cât de mulţi oameni vor veni, pentru a evita o aglomeraţie.

Prefectura: Amenzi pentru pelerinii pentru cei care nu respectă măsurile 

Până acum, an de an, sute de mii de oameni din toată ţara se strângeau la cel mai mare pelerinaj ortodox de la Iaşi.

Acum, totul este diferit din cauza crizei de COVID în care se află toată planeta. Astfel, potrivit regulilor impuse în acest an, în timpul pandemiei, pelerinii vor trebui să aibă buletinul la ei, pentru a demonstra că sunt din Iaşi, şi nu din alte colţuri ale ţării.

Reprezentanţii Prefecturii Iaşi spun că cei care nu respectă măsurile vor fi amendaţi.

Pelerinii au stat la coadă fără mască şi au pupat icoana

Primul val de credincioşi a sosit deja la racla sfântă. Pelerinii au stat la coadă cu sau fără masca de protecţie şi au sărutat icoana Sfintei Parascheva, aşa cum au făcut an de an.
 

×
Subiecte în articol: pelerinaj Sfânta Parascheva Iași buletin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close