Antena 3 CNN Actualitate Pedeapsa lui Nuţu Cămătaru - redusă la 2 ani

Pedeapsa lui Nuţu Cămătaru - redusă la 2 ani

Pedeapsa lui Nuţu Cămătaru - redusă la 2 ani
08 Feb 2007   •   00:11

Răsturnare spectaculoasă de situaţie în dosarul Cămătarilor. Curtea de Apel Bucureşti a redus miercuri seară drastic pedepsele membrilor celui mai mare clan de crimă organizată din Capitală. Considerat şeful grupării, acuzat de trafic de persoane, proxenetism şi sechestrare de persoane, Nuţu Cămătaru a primit cea mai mică pedeapsă - doi ani şi, dacă nu ar avea o altă condamnare, ar trebui eliberat.

Toată familia Cămătarilor a primit pedepse mai mici în apel. Magistraţii au ajuns la concluzia că probele strânse nu au fost suficiente să demonstreze acuzaţii ale procurorilor. Nuţu Cămătaru a rămas cu 2 ani din 9, la cât era condamnat până acum. Fratelui său, Sile, a rămas cu 13 ani din 15, iar mama lor a primit o pedeapsă cu suspendare. Singura ghinionistă a fost Angelica, sora celor doi, care a rămas cu condamnarea de 12 ani. Cei care au colaborat cu anchetatorii au primit şi ei pedepse mai mici. Fluturică, Mască sau Limbă - armele anchetatorilor - au scăpat şi ei de o parte din pedepse.

Scandalul legat de clanul Cămătarilor a izbucnit în 2004. Descinderele în cartierul Ferentari au zguduit atât lumea mondenă cât şi pe cea politică. Mai multe persoane publice s-au ales cu acuzaţii că au beneficiat de favoruri din partea lui Nuţu şi Sile Cămătaru. Adrian Copilul Minune, Vali Vijelie, Dan Armeanca, fotbaliştii Marian Aliuţă sau Sabin Ilie, multimiliardarul Irinel Columbeanu sau Gigi Becali au fost toţi pomeniţi de Cămătari. Parchetul mai are o singură şansă de a întoarce decizia în favoarea lui: să declarare recurs.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close