Antena 3 CNN Actualitate Pe 27 mai se va finaliza campania "Tinereţe fără tutun", iniţiată de ANA

Pe 27 mai se va finaliza campania "Tinereţe fără tutun", iniţiată de ANA

Pe 27 mai se va finaliza campania "Tinereţe fără tutun", iniţiată de ANA
20 Mai 2008   •   14:08

Pe 27 mai la ora 11 va avea loc la Palatul Parlamentului în sala Nicolae Bălcescu o conferinţă de presă care va marca finalul unei campanii de prevenire a consumului de tutun, iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog. Conferinţa care va marca Ziua Mondială fără Tutun, sărbătorită în fiecare an pe data de 31 mai, vine ca o concluzie a campaniei de prevenire a consumului de tutun de anul acesta, desfăşurată sub sloganul ?Tinereţe fără tutun?.

Potrivit Dianei Şerban, şeful Serviciului de prevenire a consumului de droguri, din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, invitată la emisiunea Live cu Anca Florea de la News Fm, în fiecare an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii propune o temă pentru Ziua Mondială fără Tutun. Anul acesta tema este ?Tinereţe fără tutun.? În cadrul campaniei care s-a desfăşurat în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, s-a încercat o abordare diferită a luptei împotriva fumatului. Campania nu s-a axat pe renunţarea la fumat ci pe interzicerea publicităţii şi promovării produselor din tutun.

?Adolescenţii au fost încurajaţi să le scrie părinţilor, profesorilor, decidenţilor politici care sunt gîndurile lor sau cum ar vedea o campanie legată de interzicerea acestor produse.? a declarat Diana Şerban. ?este foarte important să simţim pulsul adolescenţilor, să vedem cum privesc ei acest subiect. Am avut surpriza plăcută să constatăm că multe mesaje pot fi folosite în campanii.? a mai spus aceasta, menţionând şi faptul că o luptă împotriva promovării produselor din tutun este inegală datorită faptului că fondurile guvernamentale nu se compară cu bugetele companiilor producătoare de tutun.

Pe 26 iunie, de Ziua Internaţională Împotriva Traficului şi Abuzului de Droguri, Agenţia Naţională Antidrog va aniversa 5 ani de la înfiinţare, prilej cu care va organiza o serie de evenimente. Acestea vor fi centrate pe o ?gală a filmului?. În cei 5 ani de activitate, ANA a coordonat proiectul ?Mesajul meu antidrog? în cadrul căruia au fost produse filme documentare cu mesaje antidrog, de către studenţi de la UNATC sau elevi. Aceste filme sunt foarte valoroase, potrivit Dianei Şerban, care a declarat că ele vor fi prezentate în fiecare judeţ la nivelul comunităţilor locale.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close