Antena 3 CNN Actualitate Paul Păcuraru promite salariu minim de 140 de euro

Paul Păcuraru promite salariu minim de 140 de euro

Paul Păcuraru promite salariu minim de 140 de euro
21 Oct 2007   •   11:53

România are nevoie de 20 de ani de dezvoltare economică pentru a ajunge la 75% din media veniturilor din Uniunea Europeană. Aceasta este prognoza ministrului Muncii, Paul Păcuraru. În acest moment, în privinţa salariului minim pe economie, România ocupă penultimul loc dintre statele membre ale Uniunii, înaintea Bulgariei.

Cu toate că salariile din sectorul public s-au dublat în ultimii ani,România este la această dată penultima ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte salariul minim pe economie. Din 2008, niciun roman nu va câştiga mai puţin de 140 de euro, promite ministrul Paul Păcuraru. Asta înseamnă că ne apropiem de veniturile unor ţări ca Estonia, Letonia sau Lituania, unde salariul minim pe economie ajunge la 170 de euro.

Chiar dacă veniturile vor creşte, rămâne o problemă: în prezent sunt două salarii minime, unul negociat şi altul garantat în plată. Minstrul muncii a mai adăugat că numărul persoanelor care vor primi în această toamnă ajutor de încălzire este mai mare cu 200.000 comparativ cu anul trecut. Pentru cei care vor primi acest ajutor, li se va lua în calcul venitul din luna octombrie, când nu s-a acordat majorarea salarială.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close