Antena 3 CNN Actualitate Paul Lambrino pretinde că urma să fie ucis în închisoare, în România. El a susține că a supraviețuit unei tentative de asasinat

Paul Lambrino pretinde că urma să fie ucis în închisoare, în România. El a susține că a supraviețuit unei tentative de asasinat

Paul lambrino
Paul Lambrino a fost reținut în Malta, însă justiția din acestă țară a refuzat să-l extrădeze în România. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Murgilă    |    19 Aug 2024   •   14:19

Paul Lambrino, care folosește titulatura "Paul Philippe al României" a făcut primele comentarii publice după victoria pe care a înregistrat-o împotriva statului român, ca urmare a refuzului autorităților din Malta de a-l extrăda, relatează Antena 3 CNN.

Lambrino, care a fugit din România pentru a se sustrage executării unei pedepse definitive de 3 ani și 4 luni de închisoare în cazul retrocedării Fermei Regale de la Băneasa, a declarat în presa malteză că dosarul său este unul politic.

El mai pretinde că riscă să fie ucis în închisorile din România și că a scăpat dintr-o tentativă de asasinat pe teritoriul țării noastre. 

"Paul Lambrino este în libertate pentru că i-a convins pe judecătorii din Malta să nu îl extrădeze în România, în ciuda documentelor trimise de Ministerul român al Justiției. Potrivit acestui fugar condamnat, autoritățile române au încercat să influențeze guvernele europene împotriva lui.

A spus, chiar, că este o victimă a unui complot politic și a insistat că i s-ar fi făcut multe nedreptăți în legătură cu retrocedările în baza cărora a și fost condamnat.

Paul Lambrino acuză că, dacă ar fi ajuns într-o închisoare românească, ar fi fost, cu siguranță, ucis. El a invocat drept argument faptul că, în anii 2000, persoane necunoscute ar fi încercat să-l calce cu mașina într-o zonă de munte din România.

Cu pretinsul prinț în liberate, Ministerul român al Justiției spune că mai există căi de atac la Curtea Constituțională din Malta.

Lambrino n-a pierdut, însă, vremea și ar fi plecat, se pare, în Franța, acolo unde, de asemenea, extrădarea sa în România a fost respinsă în baza unui viciu de procedură", a relatat Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close