Antena 3 CNN Actualitate Doar 8 paturi libere la Terapie Intensivă, în întreaga țară

Doar 8 paturi libere la Terapie Intensivă, în întreaga țară

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.319. Dintre acestea, 1.440 sunt internate la ATI.

paturi ati covid
Nu mai este niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID din București Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    03 Oct 2021   •   13:23

În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1431 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 
În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 118 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 53 sunt în București. 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

1440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

8 paturi libere la Terapie Intensivă, în întreaga țară

La nivel național sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București sunt 2 paturi ATI libere. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: 

Brașov-1
București-2
Prahova-1
Tulcea-4

×
Subiecte în articol: ati paturi libere coronavirus
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close