Antena 3 CNN Actualitate Patru oameni au murit din cauza căldurii la Constanţa

Patru oameni au murit din cauza căldurii la Constanţa

Patru oameni au murit din cauza căldurii la Constanţa
09 Aug 2010   •   10:35

Temperaturile ridicate fac victime chiar şi pe litoral, unde briza ar trebui să răcorească atmosfera. Patru oameni au murit în ultimele zile la Constanţa, medicii spunând că decesele au fost cauzate de căldură. Alt bărbat este la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Constanţa, din acelaşi motiv.Temperatura pe litoral a ajuns şi la 32 de grade Celsius.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa, este vorba despre patru bărbaţi care au ajuns la spital cu febră şi stare comatoasă însoţită de convulsii. Doi dintre aceştia fuseseră expuşi la soare la locul de muncă, un altul, un bătrân în vârstă de 73 de ani, a fost găsit în staţia de autobuz iar un al patrulea bărbat a căzut pe stradă.

?Moartea lor poate fi pusă pe seama expunerii la soare? a precizat purtătorul de cuvânt, care a avertizat din nou asupra pericolului expunerii la soare între orele 10.30 şi 18.00, mai ales în cazul în care se desfăşoară muncă fizică intensă.

Medicii mai atrag atenţia părinţilor care îşi duc copiii în vârstă de numai câţiva ani la plajă la orele prânzului, că numărul cazurilor de copii internaţi cu insolaţie a crescut. De asemenea a crescut şi numărul cazurilor de toxinfecţii alimentare şi gastr-entero-colite, datorate, mai ales, mâncării de tip fast food de pe litoral.

Potrivit prefectului Claudiu Iorga Palaz, numărul deceselor ar putea fi mai mare. Potrivit ultimul bilanţ comunicat de prefect, şapte persoane ar fi murit şi alte opt sunt internate în spitale.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: căldură deces
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close