Antena 3 CNN Actualitate Patronii vor să plătească angajaţii la oră

Patronii vor să plătească angajaţii la oră

Patronii vor să plătească angajaţii la oră
26 Sep 2007   •   09:31

Încălzirea globală ar putea duce la modificarea Codul Muncii din România. Patronii vor să modifice legislaţia în sensul schimbării programului de lucru în unele domenii, afectate de fenomenul încălzirii globale sau de ambuteiajele din trafic. În plus se doreşte ca plata pentru orele de muncă să fie făcute la oră şi nu lunar aşa cum este acum. Patronatele au ca argument pentru modificarea orarului de lucru încălzirea globală şi problemele din zilele caniculare, când programul de opt ore nu a fost respectat.

Confederaţia Patronatelor susţine că este necesară fragmentarea zilei de lucru , aşa încât în unele sectoare să se înceapă lucrul la ore diferite, în funcţie de domeniile de activitate. În acest fel ar fi evitate şi ambuteiajele de circulaţie, deoarece şoselele nu ar mai aglomerate în acelaşi tronson orar. O altă modificare pe care o au în vizor patronii este plata la oră a angajaţilor.

Astfel, indicatorul statistic se va calcula ca rezultat al împărţirii la cele 160 de ore lucrătoare a salariului negociat pentru o lună. Spre exemplu, dacă anul viitor se va stabili ca salariul minim pe economie să fie de 600 de lei, plata va fi de 3 lei şi 75 de bani pe oră la un muncitor necalificat. Iar pentru angajaţii cu studii superioare, cu un venit lunar de 1.200 lei, salariul orar ar fi de 7 lei şi 5 bani pe oră.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close