El a menţionat că patronatele doresc măsuri care să eficientizeze utilizarea resurselor. Totodată, el a arătat că este de acord cu susţinerea băncilor, dar până într-o limită.
"Sunt de acord să susţinem băncile, dar până într-o limită, fondurile disponibile să fie garanţii făcute de stat, nu lichiditate", a spus Păunescu, menţionând că este acţionar la o bancă.
"Suntem supăraţi dacă utilizăm fondurile pentru garanţii în bănci, în loc să facem garanţii pentru economia reală", a afirmat Păunescu, precizând că nu doreşte să se înţeleagă că ar susţine că băncile nu fac parte din economia reală.
De asemenea, după întâlnire, preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, arăta că patronatele susţin lupta cobtra evaziunii fiscale. "Noi, cei organizaţi, suntem contra evaziunii fiscale, pentru că cei care fac evaziune sunt concurenţii noştri neloiali, dar este anormal să blochezi conturile unei întreprinderi care nu a plătit o datorie la bugetul de stat, ea având de recuperat TVA de la bugetul de stat mai mult decât datoria. Deci, trebuie făcute proceduri de compensare imediată şi trebuie găsite acele căi care să ducă la reducerea blocajului financiar, care există în economia românească", a spus preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci.
Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a declarat că în cadrul discuţiilor s-au evidenţiat domeniile pe care patronatele le vor susţine în continuare în discuţiile cu autorităţile şi cu partenerii sociali. Printre aceste domenii se numără agricultura şi energia, a precizat el.
Antena3.ro