Antena 3 CNN Actualitate Ionuț Doldurea, patronul staţiei GPL sărite în aer la Crevedia, căuta pe internet boli care-l pot scăpa de închisoare

Ionuț Doldurea, patronul staţiei GPL sărite în aer la Crevedia, căuta pe internet boli care-l pot scăpa de închisoare

Ionuț Doldurea, patronul staţiei GPL sărite în aer la Crevedia, căuta pe internet boli care-l pot scăpa de închisoare
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2024   •   18:20

Apar interceptări şocante în dosarul exploziei de la Crevedia, care a făcut şase morți. Unul dintre patronii stației GPL sărite în aer, Ionuț Doldurea, fiu al primarului din Caracal, a căutat pe internet, după tragedie, țări în care poți să fii extrădat sau boli care te scapă de închisoare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din procesul-verbal privind analizarea datelor obținute din dispozitivul utilizat de Doldurea Ionuț Daniel a rezultat faptul că motorul de căutare SAFARI a fost folosit pentru căutarea următoarelor informații: țări fără extrădare, boli mentale cu care nu se face pușcărie și boli cu care nu se face pușcărie, arată rechizitoriul procurorilor.

Cei doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost trimişi în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în legătură cu exploziile din 26 august 2023, în urma cărora şase persoane au murit şi 54 au fost rănite.

În dosar a fost trimisă în judecată şi firma celor doi, Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care a câştigat duminică un nou mandat de edil.

Tragedia a avut loc pe 26 august 2023, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, şase persoane au decedat, 54 au fost rănite, opt case au fost distruse total, iar 80 parţial.

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Răcari din judeţul Dâmboviţa. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close