În total au fost analizate 37 de produse, de la diversi producători/distribuitori. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
- ficat de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție
Din punct de vedere ingredientului principal:
- 56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre
- 40.54% au în compoziție prim ingredient apa
- 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc
- 18.92% au în compoziție slănină
- 16.22% au în compoziție șorici
- 5.40% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc și slănină
- 2.70% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de pasăre:
- 64.86% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 9:
- 2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;
- 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;
- 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;
- 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;
- 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;
- 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;
- 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;
Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale. Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.
Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.