Antena 3 CNN Actualitate Pateul de pasăre conține până la 9 aditivi alimentari, apa ingredient principal și doar 15% ficat de pasăre

Pateul de pasăre conține până la 9 aditivi alimentari, apa ingredient principal și doar 15% ficat de pasăre

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 10:11 18 Ian 2022 Modificat la 11:48 18 Ian 2022
pateu pasare
Sursa foto: Craig Barritt/Getty Images for GQ

În total au fost analizate 37 de produse, de la diversi producători/distribuitori. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

- ficat de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție

Din punct de vedere ingredientului principal:

- 56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre

- 40.54% au în compoziție prim ingredient apa

- 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:

- 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc

- 18.92% au în compoziție slănină

- 16.22% au în compoziție șorici

- 5.40% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc și slănină

- 2.70% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc, slănină și sorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de pasăre:

- 64.86% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 9:

- 2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;

- 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;

- 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;

- 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;

- 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;

- 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;

- 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale. Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.

Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

×
Etichete: ficat pasare aditivi
x close