Antena 3 CNN Actualitate Păstrăv uriaș, de 109 cm, prins într-un lac de acumulare din România, de "Regele Păstrăvului din Ardeal"

Păstrăv uriaș, de 109 cm, prins într-un lac de acumulare din România, de "Regele Păstrăvului din Ardeal"

Ioana Mircea
1 minut de citit Publicat la 23:40 26 Mai 2024 Modificat la 23:40 26 Mai 2024
pastrav
Păstrăv uriaș, de 109 cm, prins într-un lac de acumulare din România de "Regele Păstrăvului din Ardeal" Sursa foto: Facebook | Vasile Ilea

Vasile Ilea, cunoscut drept Regele Păstrăvului din Ardeal, a reușit din nou o captură impresionantă. Fostul senator și actual om de afaceri a pescuit recent un păstrăv de 109 cm. Aceasta vine la doar câteva săptămâni după ce a capturat un alt păstrăv de dimensiuni impresionante.

Lacul Tarnița, unde Vasile Ilea își desfășoară adesea activitatea de pescuit, este situat între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, în județul Cluj. Cu o suprafață de aproximativ 215 hectare și o adâncime maximă de peste 70 de metri.

În ultimii ani Vasile Ilea a prins mai mulți păstrăvi de dimensiuni impresionante, inclusiv un exemplar de 106 centimetri la începutul lunii aprilie și un păstrăv de 97 de centimetri în august 2023. În urmă cu patru ani, a reușit să prindă un păstrăv de 133 de centimetri.

În imaginea de mai jos puteți vedea noua captură a lui Vasile Ilea, păstrăvul de 109 cm.

Cu toate dovezile și numeroasele fotografii oferite presei, există încă sceptici care pun la îndoială existența unor păstrăvi de asemenea dimensiuni în lacurile din România. Totuși, mărturiile unor scafandri care au explorat adâncurile Lacului Floroiu din județul Cluj confirmă prezența unor exemplare de păstrăv de peste doi metri.

"În lacul Floroiu există o fermă de păstrăvi – păstrăv indigen, păstrăv curcubeu și chiar păstrăv auriu. Am întâlnit păstrăvi de doi metri – între 1,8 și 2,2 metri. Nu am reușit să coborâm până la fundul barajului, dar este posibil să existe exemplare și mai mari.

Este un adevărat rai piscicol, iar pentru a prinde astfel de păstrăvi uriași sunt necesare nu doar ore, ci zile de pescuit și mult noroc. De asemenea, este posibil să fie și lostrițe, dar nu putem confirma exact ce am văzut acolo, însă unele erau cu siguranță păstrăvi”, au declarat scafandrii.

Reușitele lui Vasile Ilea subliniază bogăția piscicolă a lacurilor din România și atrag atenția asupra potențialului de pescuit sportiv din aceste zone, potrivit apuseni.info.

×
x close